Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man første gang får et barn, ved man slet ikke hvad der er i vente for en. Man har uden tvivl en ide om det, fordi man nok kender andre, der har været i samme position tidligere. Der er dog ikke nogen der helt kan forberede en på, hvor meget det betyder, når der pludselig kommer en lille ny en ind i familien.

En anden ting som man ikke er helt klart over, hvor mange udgifter der er forbundet med at sætte et nyt liv i verden. En af de større udgifter, som man er nødsaget til at investere i med det samme, er barnevognen – og dette er intet mindre end en jungle. For der findes et utalt af producenter af barnevogne, og samtlige producenter har en lang række modeller, at vælge imellem. Især som førstegangsforældre kan det være uoverskueligt at navigere rundt mellem disse.

Herunder kan du se nogle af de ting du skal kigge efter, når du skal finde en ny barnevogn. Når man får et barn, er det naturligvis umuligt at vide, hvor stort et barn det bliver. Nogle børn er små og vokser sig store som voksne, andre er store børn, men bliver ikke specielt store som voksne, andre er helt gennemsnitlige. Får du et gennemsnitligt barn, kan du forvente at det er omkring 50 cm ved fødsel og vokser ca. 20 cm det første halve år, herefter går det lidt langsommere. En af de ting man skal kigge på, når man køber en barnevogn er liggemålet. Forventer man at barnevognen skal bruges i et par år, bør man gå efter en med et liggemål på omkring 96 cm. Har du derimod planer om at barnet skal over i en klapvogn, der kan ligges ned og sove, er det ikke nødvendigt at liggemålet er helt så langt.

En anden ting der er godt at vide er, hvor meget barnevognen kan klappes sammen, alt efter hvilken type bil man har. Der er meget stor forskel på, hvor en barnevogn kan blive, når den klappes sammen. Nogle kan være i en minibil, mens andre knapt kan pakkes ned i en stationcar. Så tjek dette inden du køber. Det er trods alt billigere at tilpasse barnevognen til bilen, end omvendt.

Typen af hjul betyder også en hel del, skal du kører meget i byen vil svinghjul være en god ide, mens det er bedre med hjul der ikke kan svinge, hvis du skal køre i terræn, som i skoven og lignende.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *