Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange af os, der gerne vil have et pænt og rent hjem. Der er dog mange af os, der lader nipsgenstande og ting vi egentlig ikke bruger komme i vejen for det. Hvis vi gerne vil have et pænt og rydeligt hjem, kan det dog være nødvendigt smide lidt ud eller i hvert fald fjerne nogle ting. For selvom de små ting ikke fylder meget, så er det ofte dem, der kan få et hjem til at se lidt rodet ud.

Prøv dette

Hvis du bor sammen med en så prøv denne lille øvelse. Lad vedkommende fjerne 3 ting fra din stue. Hvis du inden for en uge ikke har lagt mærke til at hvad det er, så er der en god sandsynlighed for at du ikke kommer til at savne det synderlig meget.

Hvis det så alligevel er noget du har lidt kært, så gem det. Det kan være arvestykker eller andet med affektionsværdi af den ene eller anden grund. Lej et pulterkammer og gem tingene af vejen der. Det kan være, at de kommer til at passe meget bedre ind på et andet tidspunkt eller i et andet hjem. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du vil fortryde at smide noget ud, så lad vær. Opbevar det i en periode, og hvis du så stadig ikke savner det efter nogle måneder, så smid det helt ud.

Brug grovfilen i køkkenet

Der er rigtig mange af os, der har investeret i dimser til køkkenet, som vi aldrig bruger. Ofte står de bare og fylder og samler støv. Når du rydder op i køkkenet så brug grovfilen. Hvis du har ting stående som du ikke kan mindes at have brugt, så ved du godt selv hvor de hører hjemme – i hvert fald ikke i dit køkken. Mange af os har også glas stående, som vi ikke længere bruger, men som vi brugte en gang. Det samme gælder med service, gryder og pander – ud med dem.

Kig dybt i skabene

Når man skal rydde op i et skab, har mange en tendens til lige at kigge og tænke, at man jo bruger det hele. Det er typisk sådan fordi, alle de ting man lige kan se, også er dem man bruger. Men tager man dem til side, og kigger man nederst i skuffen, så dukker der ofte noget andet op. T-shirts og lignende som man helt havde glemt man havde. Lige når man ser dem, tænker man måske “Har jeg stadig den, den havde jeg helt glemt” – ofte er der en god grund til det.

Kig dybt i dine skuffer og skabe, og giv alt til genbrug som du ved du ikke kommer til bruge igen. Dybt inde ved du godt, om du nogensinde kommer til at gå med tingene igen eller ej. Der er nogen der har mere brug for dem end dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *