Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Alt for mange virksomhedsejer sørger ikke for at holde arbejdsglæden oppe blandt deres medarbejdere. Måske handler det om ren forglemmelse, men mange steder kan det også fremstå som om det simpelthen ikke bliver prioriteret – og endda som om det skyldes finansielle omstændigheder. Det er simpelthen ikke pengene værd at prioritere.

Hvis det er sådan tilgangen til dine medarbejderes arbejdsglæde er i øjeblikket, så bør du lave om på denne tilgang. Det er nemlig alle pengene værd at sikre dine medarbejderes arbejdsglæde. Læs med her, hvis du vil blive klogere på hvorfor og hvordan du skal bære dig ad.

Sikkerheden på en arbejdsplads er super vigtigt i forhold til dine medarbejderes trivsel

Trivsel er noget, der bliver snakket enormt meget om, og det er vigtigt, at du prioriterer det. Særligt hvis du har en virksomhed, hvor dine medarbejdere nogle gange skal være i nogle lidt farlige situationer, så er det enormt vigtigt, at du har helt styr på sikkerheden – blandt andet i form af faldsikring – hvis du vil sikre dine medarbejderes trivsel.

Ved at sikre sikkerheden på din arbejdsplads, så slipper du først og fremmest for at blive sagsøgt, hvis nogen skulle opdage, at du ikke lever op til kravene, eller hvis der skulle ske en arbejdsskade.

Derudover er der heller ikke den samme tilbøjelighed til at nogen melder sig syge på grund af mentale problemer, da din arbejdsplads ikke vil forårsage disse.

Og sidst slipper du for, at der er nogen der siger op, fordi de simpelthen ikke vil arbejde under disse forhold. Alle tre ting er noget, som du med fordel kan undgå, da det vil spare dig penge hverken at skulle igennem retssager og at skulle betale sygedagpenge eller oplæring af en ny medarbejder.

Spar penge på at holde på dine medarbejdere

Hvis ikke du kan holde på dine medarbejdere, så er det et tegn på, at der skal ske en ændring på arbejdspladsen. Flere medarbejdere siger nemlig ikke op den måde bare lige sådan. Og det kan godt betale sig at lave disse ændringer.

Selvom du måske umiddelbart tænker, at så finder du bare en ny, så vil du hurtigt opdage – hvis mange siger op indenfor en kort periode og efter kun kort tid i arbejde – at det bliver dyrt. Når du skal have en medarbejder lært op, så koster det nemlig omtrent det dobbelte i løn. Du skal nemlig betale medarbejderen, der skal læres op, men du skal også betale ham eller hende, der skal stå for oplæringen.

Derudover vil der højst sandsynligt være en periode, hvor den nye ikke kan arbejde i helt samme tempo som dem, der har været der i længere tid.

Havde du skabt gode arbejdsvilkår, så havde du undgået dette og sparet dine penge.

Sådan kan du øge arbejdsglæden

Det behøver slet ikke at være svært at øge arbejdsglæden. Faktisk ligger det meste af den i små ting – for eksempel sikkerheden. Foruden sikkerheden handler det også om for eksempel at tage imod ris og ros. Hver åben overfor at dine medarbejdere kan komme til dig og sige, hvis der er noget, der kan gøres bedre, eller hvis der er noget, som de simpelthen ikke kan arbejde under. Det giver dig en chance for at rette op på det.

Derudover sætter mange også pris på at blive anerkendt, og at du viser, at du sætter pris på deres arbejde. Det kan du gøre ved at arrangere firmafrokoster, men du kan også give dem julegaver eller blot små gaver med hjem fra virksomheden.

En medarbejder der glad for sin arbejdsplads bliver der i længere tid, men de lægger måske også lidt mere arbejde i for at gøre arbejdspladsen en tjeneste.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *