Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis man har den mindste interesse i bøger, e-handel eller bare har fulgt lidt med de sidste 15 år, så kender man Saxo. Det er uden sammenligning Danmarks største forhandler af bøger, og har været det i mange år. De fleste ved også, at der har være en stor digital udvikling de sidste mange år. Salget af dvd, blu-ray, cd’er er nærmest forsvundet, og mere eller mindre alt bliver streamet i dag.

Der bliver stadig solgt bøger for milliarder, men også her er udviklingen i fuld gang. E-bøger og især lydbøger er her hvor udviklingen for alvor er i gang. For selvom der stadig sælges rigtig mange bøger, så har salget var en smule faldende de senere år. Tager man det samlede salg af både e-boger, lydbøger og helt almindelige fysiske bøger, så er salget dog steget. Så selvom mulighederne for at se film og serier aldrig har været større end det er nu, så er vi stadig vilde med det skrevne ord – især hvis det bliver læst op.

Lav noget mens du “læser”.

En af grundene til at mange er vilde med lydbøger, er at det åbner muligheden for at lave andre ting imens. Man kan gå eller cykle en tur, man kan rydde op, eller man kan sidde i sin bil og pendle. Alt sammen ting der er svært med en kleppert på 400 sider i hænderne. Lydbøger har vundet meget frem de sidste par år, og der er ikke tvivl om, at vi kun har set toppen af isbjerget. At lydbøger måske endda kan overtage ude i fremtiden er slet ikke så usandsynligt som det var for 5-6 år siden. Dengang var det stadig en lille niche ting.

Men tilbage til Saxo. I stedet for at satse benhårdt på kerneforretningen og de fysiske bøger, har de valgt at følge med udviklingen. De har længe haft deres “fordelsklub”, hvor man som medlem kunne få bøgerne lidt billigere. Saxo Premium, som det så opfindsomt hedder, giver mulighed for at streame en lang række lydbøger til en pris på lidt over 100 kroner om måneden. Det er ikke den tjeneste med det største udvalg, selvom ingen har flere fysiske bøger end dem. Til gengæld er det den eneste, hvor man får ekstra værdi. Man kan netop også få rabat gratis fragt på de fysiske bøger, hvilket andre ikke tilbyder.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *