Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du endnu ikke helt sikker på, om du skal have en ladestation derhjemme? I denne oversigt kan du lære mere om, hvordan du bruger en ladestation bedst muligt og hvilken type ladestation du bør vælge.

Er det nødvendigt med en ladestation?

Flere el-biler kan godt oplades med et ladekabel i en helt almindelig stikkontakt. Det er dog bedst at få opsat en ladestation af en nytænkende el-virksomhed, da almindelige stikkontakter ikke er bygget til at levere så meget strøm. Din lokale murermester i København og omegn kan hjælpe med at gøre plads til en ladestation og kabler.

Hvilken slags ladestation skal jeg have?

Der findes forskellige typer af ladestationer på markedet, som leverer strøm på forskellige måder. Overordnet kan ladestationer deles op i to kategorier – vekselstrøm og jævnstrøm. Som privatperson er vekselstrøm ofte det rigtige valg, da din bil står stille i lange perioder ad gangen. Snak gerne med forhandleren om den bedste løsning for dig.

Hvor lang tid tager det at oplade bilen?

Der kan være stor forskel på opladningstiden af din el-bil. Ting som batteriets størrelse og el-kablet kan alle spille ind. Dog tager mange el-biler omkring 10 timer at oplade. Det betyder med andre ord, at du ikke nødvendigvis behøver at lade el-kablet sidde i bilen hele dagen.

Smart system til billig opladning

Med et smart system, kan du faktisk lade din el-bil op med den billigst mulige strøm. Strøm koster nemlig ikke det samme igennem hele dagen. Jo større efterspørgsel, jo højere priser. Derfor vil strøm typisk være dyrest omkring fyraften og indtil midnat, da folk er derhjemme og bruger strøm. Med særlige apps kan du få din ladestation til kun at lade op om natten, hvor prisen på strøm er lavest. På den måde sparer du penge og du kan sætte dig ind i en fuldt opladet bil hver morgen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *