Sådan indretter du dit storkøkken optimalt og øger effektiviteten
I langt de fleste virksomheder såsom hoteller, institutioner og lignende, så vil du finde et storkøkken. Et storkøkken har en stor kapacitet og egner sig i særdeleshed godt til, hvis der skal laves mad til mange mennesker. Når storkøkkenet indrettes, er der en række ting, du bør være opmærksom på, hvis du ønsker at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor produktiviteten og effektiviteten er i top. Læs med her og få inspiration til, hvordan I kan indrette jeres storkøkken optimalt.
Invester i det helt rigtige inventar og storkøkkenarmatur
Leder du den daglige drift af storkøkkenet i jeres virksomhed, så har du nok opdaget, at det rette inventar gør en enorm forskel. Det er en klog investering at få fat i storkøkkenarmatur, der duer. Det gør det muligt for medarbejderne at arbejde effektivt på kortere tid, og de vil helt klart værdsætte investeringer, der optimerer deres arbejde.
Når du leder efter nyt inventar, er det en god idé at prioritere effektivitet, anvendelighed og hygiejne. Skal storkøkkenet fungere optimalt, så kræver det at madlavning, opvask samt rengøring fungerer uden bump på vejen. Du kan tilmed spare penge på energiforbruget ved at vælge energieffektivt udstyr.
Sørg for god opbevaringsplads
I et storkøkken skal der være rigeligt med opbevaringsplads. Fylder opvasken det hele, eller kniber det med at få afsat tingene på rette plads? Så bør du overveje at igangsætte et smart system med hylder og reoler, således at der er plads til både opvask, mad og køkkengrej. Du kender det måske selv – det kan føles meget uoverskueligt at færdes i et køkken, hvis tingene står oveni hinanden. Dette kan et effektivt opbevaringssystem ændre på.
Udover at et godt system i køkkenet vil lette arbejdsprocessen, så vil det også gøre det nemmere at rengøre køkkenet samt storkøkkenarmaturerne, når tingene ikke står hulter til bulter.