Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Rengøring af badeværelset er måske ikke den sjoveste aktivitet. Derfor vil du helst gøre det så effektivt som muligt. Læs hvordan lige her.

Afløbet

For at få et rent afløb i håndvask eller bruseniche, kan du bruge afløbsrent eller kaustisk soda. Hvis du ikke har disse ved hånde, kan du også koge noget vand og hælde det ned i afløbet en gang eller to om ugen. Det hjælper med at skubbe hårester og lignende videre i systemet. Klik her og læs mere om hvordan du kan få hjælp til stoppede afløb.

Badeværelsefliserne

For at fjerne kalk fra badeværelsefliserne kan du tage lidt citronsyre og opløse det i noget koldt vand. Derefter tager du en svamp og går i gang med at skrubbe. Det kan godt tage lidt tid, især hvis der er mange kalkrester. Derfor er det en god idé at vaske regelmæssigt, så kalken ikke sætter sig for godt fast.

Brusenichen

Mange danskere bor i større byer, hvor der kan være meget kalk i vandet. Det er ikke farligt for mennesker, men de kan aflejre sig på fliserne i brusenichen, når du tager et bad. For at forebygge dette, bør du skubbe det overskydende vand ned i afløbet med en vinduesskraber. Du kan også fjerne kalken med en blanding af eddike, vand og lidt knofedt.

Toilettet

For at gøre toilettet godt rent, bør du have masser af wc-rens ved hånden. Hæld lidt wc-rens på indersiden af kummen og lad det sidde i omkring 20 minutter. Derefter kan du skylle med lidt vand og skrubbe med en børste, så du fjerner de værste rester. Hvis der er mange rester af urin, som har sat sig godt fast i kummen, kan du lægge noget toiletpapir ovenpå resterne. Derefter hælder du eddike ovenpå og lader det sidde i 20 minutter, hvorefter du skyller med vand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *