Sådan sikrer du dit bålfad
Bålfade og ildsteder er blevet uhyre populære i de danske haver. Tidligere var der mange, der selv lavede deres bålsteder, men dette er blevet overtaget af lettere løsninger og mere praktiske løsninger. Graver man selv et bålsted, er det rimelig permanent, eller i hvert fald statisk. Bålstedet er nemlig hvor det er, og ikke sådan lige til at flytte til et andet sted i haven. Køber man et ildfad, kan man flytte det rundt som det passer en, hvilket i mange tilfælde gør det lidt mere anvendeligt, da man eksempelvis kan flytte det et sted hen, hvor der er læ.
Sådan sikrer du dig mod tyveri
At disse ildsteder både er blevet populære og nemme at flytte rundt på, har desværre også gjort dem til genstande for tyveri. De er ofte nemme at stjæle, og tyvene behøver ikke skaffe sig adgang til huset, og de er hurtige at omsætte. Som du kan se her, så kan man sagtens finde tyverisikret ildfade og bålfade, men det betyder dog, at man må gå på kompromis med bevægeligheden. Hvis man vil have et tyverisikret bålfad, er det nemlig nødt til at sidde fast i jorden og ikke være lidt at tage op.
Lås det fast som en cykel
Alternativt kan man naturligvis sætte det fast med en jernkæde eller lignende, som fastgøres til et træ eller et jernspyd der bores ned i jorden. Vælger man metoden med at sætte den fast til et træ, skal man naurligvis lige huske på, at bålfadet ikke skal stå for tæt på træet, hvis man har dette kært.
Metoden med et godt jernspyd, der er boret ned, er ofte det mest oplagte. Det ikke 100% tyverisikret på nogen måde, men det gør det langt mere besværligt for tyve at løbe med det, og besværligheden er ofte det der stopper dem, da det pludselig måske tager 5 minutter at få sådan et frit i stedet for 10 sekunder.