Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Langt de fleste af os holder jul sammen med vores familie. Det betyder også, at der er rigtig mange af os, der tager på besøg hos vores familiemedlemmer, hvor vi samles med andre. Mange der måske er flyttet til nogle af de større byer, tager hjem til deres barndomsbyer for at fejre jul og tilbringe nogle dage med familie og gamle venner.

I sagens natur betyder det også, at der er rigtig mange huse og lejligheder der i disse dage, står tomme i flere dage. Det er ikke overraskende også derfor, at julen er en af de absolutte højtider, når det kommer til indbrud i de danske hjem. Der findes ikke meget, der er værre end at komme hjem efter en dejlig jul til et hus der er gennemrodet, fordi nogen ikke kan kende forskel på dit og mit.

Det er svært at gardere sig mod indbrud som disse, men man kan tage sine forholdsregler, og på den måde håbe, at indbrudstyvene går videre. Jo sværere det er at bryde ind, jo mindre attraktivt, vil det i sagens natur også være. Der er naturligvis også muligheden for at få installeret alarmsystemer, som der findes mange forskellige af efterhånden.

Sådan sikrer du dit hjem

En af de ting du kan gøre for at sikre dit hjem, er at sørge for at indgangen til det er så sikker som mulighed. Det betyder, at du skal have tjekket dine låse og sikre dig, at de lever op til tiden standarder. Du kan tage kontakt til en låsesmed og bede ham tjekke låsene, så du er på den sikre side. Du skal desuden huske på, at terrassedøre og vinduer i lige så høj grad er indgangspartier. Sørg for at låsene på vinduer er indbrudssikre.

En anden god ting er, at sørge for at der ikke sidder redskaber der kan bruges til at bryde ind. Det kan være skovle, der kan brække et vindue op og lignende. Derudover er det en god ide at have lys der tænder, når nogen nærmer sig døren, da dette skaber opmærksomhed.

Noget af det der virker allerbedst er opmærksomme naboer og nabohjælp. Det er mest “øde” huse der står for skud, hvor indbrudstyve kan få lov at arbejde ugeneret.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *