Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du ikke bor i en by og har adgang til fjernvarme, skal du have en anden opvarmningsform til din bolig. Her findes der en række forskellige muligheder, og nogle af absolut bedre end andre. En af de dyreste måder at varme huset op på, er med elvarme, medmindre man har solceller. En anden meget dyr måde er med oliefyr. Udover at være en dyr måde, er det også den måde, der forurener mest. Mængden af hjem der opvarmes med oliefyr, er det også dalet gevaldigt inden for de seneste mange år. Miljøet og usikkerhed omkrig fremtidens oliepriser, har fået mange til at skifte.

Så meget kan du spare

Det er da bestemt også en god ide, kraftigt at overveje at få skiftet ud. Undersøgelser fra Bolius, der et et videnscenter for boligejere, viser nemlig at man kan spare mange penge på varmeregningen ved at skifte fra olie til et pillefyr. Vælger man et nyt RTB Phoenix pillefyr kan man eksempelvis forvente at spare op mod 60% i forhold til at skulle få fyldt olie på.

Hvor meget det svarer til i kroner, kommer naturligvis helt an på hvordan huset er isoleret, hvor stort det er, og hvor varmt vejret er. Typisk vil man dog kunne spare i omegnen af 12-15.000 kroner om året, ved at skifte til træpiller frem for olie. Det betyder, at det er bestemt hjem på 2-3 år, og at du herefter vil kunne mærke en stor besparelse i det årlige varmeforbrug.

Kræver mere arbejde

Dog skal man huske på, at der også er lidt mere arbejde ved at have et pillefyr, end der er ved at oliefyr. Der er også mere vedligeholdelse, da det skal rengøres og der skal fyldes træpiller på. Et pillefyr bruger desuden også strøm til at drive motoren og sneglen der fører træpiller ind i fyret. De fleste nyere modeller er dog også A-mærket.

Så selvom der er lidt mere arbejde, og besparelsen først kan ses efter nogle år, så er det rigtig fornuftigt at skifte et oliefyr ud med et pillefyr. Både for økonomien, miljøet og fremtidens skyld. Står man overfor at skulle sælge huset på et tidspunkt, vil det være meget lettere at komme af med, hvis der er pillefyr, end hvis der er oliefyr.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *