Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Bilpleje kan være svært, da der findes rigtig mange produkter – både online og i dit lokale byggemarked. Men hvad hvis du gerne vil have rengjort og forseglet din forrude? Så hedder produkter vel ikke “rens og forsegling af forruden”?

Netop da produkter i bilpleje kan bruges til flere forskellige formål, (såsom en APC / All-Purpose-Cleaner), er bilpleje-guide.dk starter for du finder over 100 artikler om bilpleje.

Hvad er bilpleje?

Bilpleje er en bred definition. Som vi derfinerer det er det koncentreret til indvendig og udvendig vedligeholdelse af din bil. Det vil sige al form for rengøring, duft, beskyttelse, konservering mv. uden at der røres ved den mekaniske del. Så det kan f.eks. godt være hvordan du får du sele til at glide bedre, men ikke hvordan du adskiller den og skifter rulleophænget.

Bilpleje – gør-det-selv

Der er ingen tvivl om at i takt med at der er kommet elbiler og vi har haft en periode med mere tid hjemme, så er interessen for selv at pleje bilen steget eksplosivt. Der er både kommet flere og mere effektive produkter på markedet, samtidig med et væsentligt større udvalg af leverandører, der tilbyder bilplejeprodukter. Du kan faktisk finde produkter i dit lokale supermarked – ikke at vi nødvendigvis vil anbefale dem (da vi ikke kender dem). 

Men:

Det beviser bare hvor udbredt det begynder at være, da interessen for at gøre det selv er steget. 

Bilpleje videoer

Der har i et stykke tid været en del amerikanske youtubere, der har gjort sig i bilpleje (også kaldet detailing), og de har faktisk produceret rigtig godt materiale til hvordan du udfører forskellige former for bilpleje selv. Eneste ulempe har været at det kan være svært at få de specifikke produkter i Danmark – og så er du lige vidt.

Der er dog de sidste par år kommet en lang række dedikere danske bilplejere, der producerer bilpleje videoer på YouTube. Det tager udgangspunkt i produkter du kan få i Danmark og så får du guiden på dansk. Ofte tages der også udgangspunkt i danske vejrfohold og sæsoner, samt i biler som der kører i Danmark, og ikke en stor truck, som de færreste har herhjemme grundet afgitsordningen. 

Bilpleje forum

Nogle af de klassiske bilpleje forum som bilgalleri, vagcars mv.  eksisterer stadig, men der er ingen tvivl om at de fleste ting er rykket til én af danskernes mest populære platforme – facebook. Her kan du ofte finde svar i bilplejegrupper på få minutter – i forhold til din bil. Dog skal svarene altid tages med et gran salt, da der både kan være ironi i svarene og det er typisk private, da

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *