Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At rejse ud i verden efter endt studie eller lignende, er stadig populært. Vi bliver ofte tudet ørene fulde med, hvordan vi skal skynde os igennem uddannelsessystemet og komme i gang med at arbejde. Vi skal arbejde i omkring 40 år af vores liv, så at trække et enkelt år ud til oplevelser er dog ikke en dårlig investering. At rejse rundt i verden er for mange langt mere givende og lærende, end et år på arbejdsmarkedet nogensinde kan blive det. Det er de færreste, der husker store dele af deres første arbejdsår. Til gengæld husker de fleste det år de tilbragte i Asien, Australien, USA eller lignende.

Når man er ung og færdig med sine studier, har man hele livet foran sig. Man er klar til at gøre sin indsats og yde til det samfund, der har betalt ens uddannelse. Det er ikke alle der tænker på, at det måske også er sidste chance for at holde et år fri. Når man først er ansat i en virksomhed, kan det være svært at argumentere for, at man skal have et halvt eller et helt års orlov. Især hvis man kun har været der et eller få år. Pludselig kommer der også familie, og så er kabalen endnu sværere at få til at gå op.

Rejs – rejs for satan

At rejse er at leve, var der en gang en kendt dansk forfatter der sagde, og han havde ret. Hvis man bare rejser for at slappe af og feste, giver det måske ikke det helt store afkast på den store menneskelige konto. Men rejser du derimod ud for at opleve andre kulturer, andre mennesker og se verden som verden er uden for Danmark – så begynder du at kunne sætte i banken. For at forstå verden må man opleve den.

Travel light

I stedet for at tænke alt for meget over, hvad du kan få brug for på sådan en rejse. Så nøjes med at tage det essentielle med og mød verden med et mere åbent sind. Du skal naturligvis have pas, papirer, billetter, penge (kontanter og kreditkort) med – det giver sig selv. Derudover skal der være styr på vaccinationer og lignende. Men udover det behøver du faktisk ikke meget andet. Et par sæt tøj, så du ikke skal gå i det samme hver dag, en power bank som denne, så du ikke pludselig står uden strøm, når det mest gælder.

Tænk over, hvor lidt du HAR brug for i stedet for hvor meget du KAN få brug for. Rejser du rundt i østen eller sydamerika, er det alligevel uhyre billigt at købe noget nyt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *