Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Varmepumper er en miljøvenlig opvarmningsform og er et godt og samtidig økonomisk alternativ til både naturgas, olie, biobrændsel og elvarme. Det er ud fra luftens og jordens naturlige varme varmepumpen producere varmeenergi. Varmepumper er langt billigere i drift og mere miljøvenlige end el-radiatorer selvom en varmepumpe også bruger el.

Der findes forskellige typer varmepumper. Vi har både luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper.

Med et luft til vand varmeanlæg, har du mulighed for både at opvarme brugsvand og rumopvarmning henholdsvis radiatorer og/eller gulvvarme. Indedelen kan man sammenligne med et køleskab udseende- og størrelsesmæssigt og installeres ofte i et bryggers eller lignende. Det kræver næsten ingen vedligeholdelse, ud over det årlige service eftersyn.

I princippet fungere en luft til luft varmepumpe som et omvendt køleskab, hvor varmen tages ud af udeluften og herefter cirkuleres rundt inde i huset.

Luft til luft varmepumperne er et super supplement til en helårsbolig, både til varme om vinteren men med de høje varmegrader vi efterhånden har hver sommer, så ser vi flere og flere som faktisk anskaffer sig varmepumperne hovedsaligt til brug af kølefunktionen, som de fleste varmepumper har. Det er ofte til private boliger f.eks. i soveværelset, men også til erhverv f.eks. kontorbygninger mv.

Det er også et populært valg til sommerhusene. Det er nemlig næsten vedligeholdelsesfrit og samtidig muligt at betjene pumpen, selv om du ikke er til stede. Du kan f.eks. et par timer inden du har planlagt at tage i sommerhus, sætte pumpen i varmefunktion, og derved blive mødt at et varmt sommerhus. Det har du mulighed for både via WIFI men også ved SMS, hvis du ikke har WIFI til rådighed i sommerhuset. De fleste nye varmepumper har i dag indbygget WIFI-styrring.

En anden fordel er at du også får et super godt indeklima, varmpepumpen cirkulere den opvarmede luft rundt i huset. Ud over det har den mulighed for automatisk at filtrere bl.a. støv og pollen væk fra luften og mindsker bakterierne i luften via et filter mange varmepumper har indbygget. Et stort problem i mange danske hjem er fugt, her kan varmepumpen også hjælpe til! Den hjælper nemlig også med at der ikke opstår fugt og skimmel, da den hele tiden vil cirkulere luften rundt i rummet. Derfor giver det både et godt indeklima, for alle i husstanden, både børn, voksne og kæledyr samt for selve huset.

 

En luft til luft varmepumpe bruger ca. en fjerdel af den elektricitet, som en almindelig el-radiator vil bruge til at opvarme en bolig. Udseendes æssigt er de nyeste varmepumper også langt mere elegante at have hængende på væggen, i forhold til før i tiden hvor de virkede lidt klodsede og store.

Så ved valg af en varmepumpe hvad enten det er luft-luft eller luft-vand, spare du ikke kun penge på din varmeregning men du spare også miljøet og passer på klimaet.

Vi har et bredt udvalg af varmepumper, og vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige til dig i vores sortiment, se det store udvalg af varmepumper her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *