Mad du kan lave i en mikrobølgeovn
Langt de fleste danske hjem har en mikrobølgeovn stående i køkkenet. Der er dog meget stor forskel på hvor meget de bliver brugt, og ikke mindst hvad de bliver brugt til. Med små børn er en mikroovn nærmest uundværlig, alt fra at varme mælk, og mad til sterilisering af sutteflasker sutter og lignende. Ofte så glider brugen af mikroovne mere og mere ud på et sidespor og ender med kun at være til opvarmning og popcorn at den bliver brugt.
Der findes faktisk utrolig meget som en mikrobølgeovn kan bruges til, der kan hjælpe med at gøre livet en lille smule lettere. At lave mad i en microovn vil naturligvis være den hurtige og lette løsning. Det betyder dog overhovedet ikke nødvendigvis, at det er en dårligere løsning. Herunder kan du se læse om nogle eksempler på ting som du kan lave.
Havregrød
Du kender sikkert det med at du laver havregrød i en gryde og lige glemmer at røre i den i nogle minutter. Så står du tilbage med grød der er brændt på, og en gryde der kommer til at tage en evighed at gøre rent. I microovnen kan du nemt lave havregrød ved blot at putte havregryn og mælk/vand ind, give det et minuts tid (prøv dig frem) og rør rundt.
Bacon
Jamen, bacon skal være sprødt, og man kan da ikke lave sprøde ting i microovnen, er der nok mange der automatisk til tænke. Det kan man dog sagtens, og det både sviner mindre, lugter mindre og tager kortere tid end på panden eller i en almindelig ovn. Læg køkkenrulle på en tallerken, bacon på køkkenrullen og så køkkenrulle over igen – og på få minutter har du lækkert sprødt bacon.
Bagte kartofler
Dette er en af de helt store oversete muligheder. En bagt kartoffel er super lækkert som tilbehør, men i en almindelig ovn kræver det tid. En bagt kartoffel skal typisk have minimum en time, og især hvis man kun skal lave en eller to, er det lidt spild. I en mikrovn kan du lave en på 7-10 minutter alt efter størrelsen. Kartoflen skal ganske enkelt bare ind, og så 7 minutter ved fuld kraft – 10 minutter, hvis den er stor.