Hvordan investerer man klogest?
Investering er noget, som der er mange der går meget op i. Det er dog også noget, som der er endnu flere der ikke stænker en tanke. Langt de fleste danskere har en eller anden form for pension, og i langt de fleste tilfælde er det hos et pensionsselskab, der så investerer midlerne. Det er med andre ord ikke noget, man selv er herre over. I mange tilfælde kan man godt få medindflydelse for hvordan der investeres, men det er et fåtal, der rent faktisk vælger dette.
Lad opsparingen vokse
Der er også rigtig mange danskere der har en formue. Hvor stor denne formue er, er naturligvis meget forskelligt. Nogle har 100.000 stående, andre har 50 millioner. Har man 50 millioner, er der en overvejende sandsynlighed, for at en stor del af disse penge er investeret. Har man derimod en mindre formue på et sted mellem 30 og 100.00 ser man meget ofte, at disse blot står på opsparingskontoer, hvilket økonomisk er en meget dårlig beslutning.
Der var en gang hvor der var fine renter på indlån, altså hvor man fik penge for at have penge stående. Dette er bestemt ikke længere tilfældet, og der er en større sandsynlighed for at man betaler for det. Man får med andre ord ikke noget ud af at have penge stående på en konto. Vælger man at investere denne opsparing, kan man rent faktisk få et ganske fornuftigt afkast set over en længere periode.
Det sidste år har været hårdt for aktiehandlen, og langt de fleste pensionsopsparinger er rent faktisk blevet mindre værd. Dette kan derfor også afskrække mange fra at komme i gang.
Vælg investering med lav risiko
Det der er en god ide, når man investerer, er at man går efter et afkast på den lange bane. Lad vær med at tro, at du skal tjene en masse penge hurtigt. Skal man dette, skal man nemlig også være villig til at risikere at man kan miste dem. Højrisiko aktier er for spekulanter, der kender markedet. Vælger man at putte sine penge i investeringsforeninger, spreder man riskoen, da man investerer i at andre investere for en. Du kan læse mere om investeringsforeninger her.
Der er også flere af de større danske banker, der står bag tiltag, som skal gøre det lettere at investere. Danske Bank har lavet June, mens Nordea har lavet Nora. Tjenester hvor man nemt kan investere, uden at man behøver have et dybere kendskab til det.
Det man skal huske når man investerer er, at det bør være over en længere periode. Er det for en hurtig gevinst, er der mere tale om spekulation, og dette skal man ikke kaste sig ud i, medmindre man har sat sig godt ind i markedet.
Er der tale om en lidt større formue, vil det være klogt at konsultere men en eller anden form for investeringsrådgiver.