Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du stål- eller jernemner, du gerne vil beskytte? Så kender du formodentligt til industrilakering og beskyttelse i de enkelte korrosionsklasser.

Hvis ikke, så læs med her.

Stål og metal skal beskyttes

Når man har med stål, jern og metal at gøre, er det muligvis ikke beskyttelse, man tænker på først. De stærke materialer er hårde og solide, så mon ikke de holder? Svaret er ’både og’. Det afhænger helt af brugsplaceringen.

Her skal man tage højde for, hvilket miljø materialet skal anvendes i, og på den baggrund skal man udvælge en passende beskyttelse dertil.

Når man skal udvælge graden af beskyttelse til emnet, så gør man det typisk ved at udvælge sig en korrosionsklasse. Korrosion er en betegnelse for nedbrydelse af metallet. Altså at luft og vand påvirker det. Det er typisk noget, som vi vil genkende som rust.

Korrosionsklasse C2 er til steder, hvor der er en såkaldt lille risiko for korrosion. F.eks. når man har med materialer at gøre, der skal stå indendørs. Her er der meget lille påvirkning.

Korrosionsklasse C3 er til materialer, der har en mellem risiko for korrosion. Her er der tale om ting, der f.eks. står udendørs på tværs af sæsoner, hvormed der er skiftende forhold i vejret – og derved luftfugtighed og temperaturer.

Korrosionsklasse C4 er en korrosionsklasse med noget større risiko. Her er der f.eks. tale om materiale, der skal være i tætbebyggelse omkring industri og omkring meget vand – typisk med saltindhold som f.eks. ved kyster. Korrosionsklasse C4 er typisk en af de klasser, der skal behandles flest emner inden for.

Korrosionsklasse C5 er en klasse med meget stor risiko. Her er materialet blottet for konstant fugt og anvendt omkring tung industri. Klassen C5 deles ofte op i I eller M for Industri og Meget høj (påvirkning).

For at beskytte materialerne, skal de have en industrilakering. Nogle emner skal afleveres, så de kan behandles i et sprøjtekammer, mens andre er så store, at man må få en virksomhed derud.

Uanset hvad, er det meget vigtigt, materialerne får den rette beskyttelse, så man får mest mulig ud af sin investering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *