Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan til tider være dyrt at skulle anskaffe sig nogle nye printerpatroner – og næsten lige meget hvor grundigt man end søger internettet tyndt efter HP blækpatroner. Derfor får du her nogle gode tips til, hvordan du kan spare på printerblækket derhjemme.

Bliv venner med sort/hvid frem for farver

Farvepatroner er ofte dyrere end sorte blækpatroner, hvorfor det kan være en god idé at spare så meget på farverne som muligt. Hvis du for eksempel skal udskrive noget, hvor farverne ikke er nødvendige, såsom en rapport til gennemlæsning, kan du med fordel vælge sort/hvid-funktionen og spare på farvepatronerne.

Brug din printer jævnligt

Dette råd alene lyder ikke almindeligvis som et printerblæk-spareråd, men det handler dybest set om at patronerne i din printer ikke skal have lov til at tørre ud, hvilket de gør, hvis printeren ikke bliver benyttet ofte nok.

Brug ”Vis udskrift” før du udskriver

Her får du mulighed for at se formateringen og at dit dokument ser ud som du vil have det, før du udskriver, sådan at du ikke kommer til at udskrive noget, der ser helt forkert ud, og derved skal bruge endnu mere blæk og papir på at forsøge igen.

Sluk din printer

Ellers er der risiko for, at printerhovedet står i midten af printeren – dette kan medvirke til at blækket tørrer hurtigere ud. Slukker du derimod direkte på printeren, vil den automatisk placere printerhovedet det korrekte sted.

Udskriv kun det du har behov for

Skal du kun bruge en lille bid af en tekst, er det smart kun at udskrive det og undlade alt det unødvendige. Dette gør du på følgende måde: Marker teksten. Højreklik på teksten. Vælg ”Udskriv”. Under ”Sideområde” skal du vælge ”Markering”. Tryk ”Udskriv”.

Brug hurtigprint-funktionen

Dette bruger mindre blæk og gør teksten mindre sort, men uden at teksten er ulæselig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *