Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Generelt lever vi i en god tid hvad angår indbrud. Lige siden 2007 er antallet af indbrud i juledagene eksempelvis faldet. Dette er en tendens der også gør sig gældende for indbrud generelt. Så efter en stigning op gennem halvfemserne og nullerne, er kurven altså vendt og der er generelt færre indbrud. Man hører dog stadig om dem, da de typisk kommer i bølger, hvor bander tømmer en lang række huse og lejligheder.

Det faldende antal indbrud er naturligvis yderst positivt, men intet af det hjælper naturligvis, hvis man bliver en del af statistikken. Der kan være nok så få indbrud, men i det øjeblik at der har været nogen inde i ens hjem og rode i ens ting, betyder det ikke noget. En af grundene til at der er færre indbrud, kan skyldes, at der er flere og flere der får installeret alarmer af den ene eller anden slags. Det kan dog også hænge sammen med, at det er blevet lettere at spore ting, og dermed sværere at afsætte dem for tyvene.

Man kan naturligvis krydse fingre og holde fast i håbet om at “det sker ikke for mig”. Der er dog også nogle ting, man kan gøre for at sikre sit hjem en lille smule, så man i det mindste ikke inviterer indbrudtyve indenfor.

Har du styr på dine låse?

En af de første ting du bør have styr på er dine låse. Er de af nyere dato, eller er de lige til at bryde op. Langt de fleste danske helårsboliger har fornuftige låse, men der er stadig nogen det halter med. Når vi skriver helårsboliger, så er det fordi der stadig er mange sommerhuse, der har gamle og nærmest ubrugelige låse. Dette hænger dog også ofte sammen med værdien af indboet.

En anden ting som man nok kender til, er at man har lånt nogle nøgler ud til hus passere, og måske har tabt en på et tidspunkt, og lige pludselig har han ikke styr på hvor alle ens nøgler er. Det kan være en god ide at få omkodet ens låse en gang imellem, hvis man ikke lige kan huske hvor alle nøgler er. Kontakt en låsesmed, det koster ikke alverden. Alternativt kan du få udskiftet dine låse, og få sat nogle på med kode  stedet for nøgle.

Brug attrapkameraer

Der er givetvis mange tyve, der foretrækker, at der ikke er overvågning, der hvor de overvejer at bryde ind. Har du kameraer siddende ved  døre, kan de derfor sagtens have en afskrækkende effekt. En god ide er naturligvis rigtige overvågningskameraer. Attraper er dog blevet af så høj kvalitet, at det er svært at se forskel, og koster naturligvis ikke det samme.

Køb lamper med censorer

Køb nogle udendørslamper med indbygget bevægelsescensor. Når nogen nærmer sig døren tændes lyset. Dette skaber opmærksomhed og har ofte en præventiv effekt, hvilket betyder, at indbrudstyve muligvis går igen. Det sidste de ønsker er nemlig netop denne opmærksomhed.

Gode råd hvis man er væk i længere tid

Det er udover omkring jul ofte i ferieperioder, at der er mange indbrud. Omkring sommerferien, vinterferien, efterårsferien og lignende, hvor man er væk i længere tid. Her kan det være en god ide at alliere sig med naboer. Hvis der er om sommeren, så få nogen til at slå græsset et par gange. Sørg for skraldespanden bliver kørt ud og at postkassen bliver tømt. En overfyldt postkasse er det samme som en invitation.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *