Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du ejer og driver en mindre virksomhed, er der normalt udgifter til mange forskellige ting. Nogle af dog mere nødvendige end andre. Vi har her lavet en lille oversigt over de ting, du bør investere i, hvis du ejer og driver en mindre virksomhed for at få mest muligt ud af din forretning.

It-support gennem en ekstern it-afdeling

It er en integreret del af alle virksomheder, og selvom det ville være ideelt at have én eller måske endda flere it-eksperter siddende på fuldtid til at tage sig af it-problemerne, så er det de færreste små og mellemstore virksomheder, der rent faktisk har råd til at ansætte en hel it-afdeling – og måske ikke engang én enkelt medarbejder. Det koster nemlig dyrt i løn, feriepenge og meget andet, hvis man skal ansætte en ny medarbejder til formålet. It’en er dog meget vigtig, så det er ikke it-support, der skal spares helt væk. Det kan dog klares meget billigere med hjælp af et it-firma. Her kan du nemlig tegne en aftale, der passer til dine behov til et lavt månedligt beløb. På den måde står hjælpen klar, når du har brug for den, og du kommer ikke til at betale i dyre domme for den.

Efteruddannelse til dine værdifulde medarbejdere

Når man ejer en lille virksomhed, er de få medarbejdere, man har, vigtigere end nogensinde. Det er derfor for det første vigtigt at passe godt på dem, man har – og så er det selvfølgelig også vigtigt, at de medarbejdere kan følge med tiden og udviklingen, så man ikke unødigt skal ud at investere i flere medarbejdere. Det er derfor en rigtig god idé at investere i efteruddannelse til sine værdifulde medarbejdere, så de altid er udstyret med den nyeste viden, som de kan bruge på at udvikle din forretning. Kurser og efteruddannelse er ikke gratis, men det er i langt de fleste tilfælde investeringen værd – så skal du nemlig ikke ud at investere i ny arbejdskraft eller betale i dyre domme til rådgivningsvirksomheder.

Bogføring og regnskaber

Hvis du ikke selv er uddannet bogholder og dygtig til tal – og du ikke har tid til at ansætte en økonomidirektør – så er det kun til din fordel at outsource bogholderiet og regnskaberne. På den måde har du tid til at tage dig af alle de vigtige ting, og du kan samtidig sikre dig, at der er styr på økonomien i virksomheden. Det koster selvfølgelig penge at indgå en aftale med en bogholder, men det kan i sidste ende spare dig mange penge og forhindre mange problemer, som du selv kunne have forvoldt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *